Wat is mediation?

Mediation gaat uit van jullie oplossend vermogen; jullie bespreken samen wat het beste is voor de toekomst. Omdat verstand en emotie elkaar tijdens de scheiding in de weg kunnen zitten, zorg je er met mediation voor dat jullie blijven praten. Met aandacht voor alle emoties, maar zonder deze emoties het resultaat te laten beïnvloeden.Scheiden… hoe gaat dat eigenlijk

Wanneer je besluit te gaan scheiden, is vaak het eerste wat in je opkomt “en nu? Er moet veel geregeld worden zoals: het huis, de inboedel, de financiën, etc. Je wilt dit op een goede manier doen. Maar wat moet er allemaal geregeld worden? Hoe zit het met de kinderen en de koopwoning? Voor elk vraagstuk is een passende oplossing. Zo kunnen jullie beginnen aan de nieuwe start van jullie leven.


De kinderen na de scheiding?

Zeker wanneer jullie samen kinderen hebben, kan dit extra moeilijk zijn. Wie neemt bijvoorbeeld de zorg voor de kinderen op zich? Kiezen jullie voor co-ouderschap of gaan de kinderen alleen in het weekend naar papa? Hoe zit het dan met de kosten voor kinderen? Is er sprake van kinderalimentatie?Tijdens het scheiden direct duidelijkheid over jullie woning

Als jullie samen een koophuis hebben en gaan scheiden, is natuurlijk de vraag: wat gebeurt er met het huis? Kan één van jullie de ander uitkopen en dus in het huis blijven wonen? Of kiezen jullie ervoor om het huis samen te verkopen? En als jij dan degene bent die niet in het huis kan blijven wonen, wat is er voor jou mogelijk?

Alle financiële zaken geregeld

In jullie leven zijn er veel dingen gebeurd. Jullie kochten misschien samen een huis, hebben samen pensioen opgebouwd en werkten voor jullie leven samen. En dan is daar de scheiding. Hoe zit het nu met alles wat jullie samen hebben opgebouwd? Hoe wordt het pensioen verdeeld? En hoe zit het met jullie hypotheek?


Voorkom een vechtscheiding

Wanneer één van jullie wil scheiden en de ander niet, kan dat veel emoties met zich meebrengen. Maar ook als jullie samen besloten hebben te gaan scheiden, kunnen de emoties hoog oplopen als jullie het niet eens kunnen worden. Op zo’n moment is het verstandig om een mediator van AK Mediation BV in te schakelen. Mediation zorgt ervoor dat jullie blijven praten en samen tot de beste afspraken komen. Voorkom dus een vechtscheiding!